Nächste Kurtermin:
Panchakarma Kuren in Sri Lanka: Panchakarma-Kur, weitere Ayurveda-Kuren, Behandlungen und Therapien. Im Panchakarma-Kurzentrum in Sri Lanka, bietet Ayurveda Behandlungen von Gastritis - Ayurveda-Kuren in Sri Lanka, 0 Panchakarma Kuren in Sri Lanka: Panchakarma-Kur, weitere Ayurveda-Kuren, Behandlungen und Therapien. Im Panchakarma-Kurzentrum in Sri Lanka, bietet Ayurveda Behandlungen von Gastritis - Ayurveda-Kuren in Sri Lanka, 1
Panchakarma-Kuur 1 Panchakarma-Kuur 2 Panchakarma-Kuur 3 Panchakarma-Kuur 4 Panchakarma-Kuur 5 Panchakarma-Kuur 6 Panchakarma-Kuur 7 Panchakarma-Kuur 8 Panchakarma-Kuur 9
Panchakarma Kuren in Sri Lanka: Panchakarma-Kur, weitere Ayurveda-Kuren, Behandlungen und Therapien. Im Panchakarma-Kurzentrum in Sri Lanka, bietet Ayurveda Behandlungen von Gastritis - Ayurveda-Kuren in Sri Lanka, 2
Panchakarma Kuren in Sri Lanka: Panchakarma-Kur, weitere Ayurveda-Kuren, Behandlungen und Therapien. Im Panchakarma-Kurzentrum in Sri Lanka, bietet Ayurveda Behandlungen von Gastritis - Ayurveda-Kuren in Sri Lanka, 3
Panchakarma Kuren in Sri Lanka: Panchakarma-Kur, weitere Ayurveda-Kuren, Behandlungen und Therapien. Im Panchakarma-Kurzentrum in Sri Lanka, bietet Ayurveda Behandlungen von Gastritis - Ayurveda-Kuren in Sri Lanka, 4
Panchakarma Kuren in Sri Lanka: Panchakarma-Kur, weitere Ayurveda-Kuren, Behandlungen und Therapien. Im Panchakarma-Kurzentrum in Sri Lanka, bietet Ayurveda Behandlungen von Gastritis - Ayurveda-Kuren in Sri Lanka, 5

Panchakarma-Kuur

Panchakarma: het hart van de Ayurvedische therapie
De Ayurveda kent drie voor ieder mens verschillend samengestelde bio-energieën,
de Dosha’s, "Vata", "Pitta" en "Kapha", zorgen voor een dynamisch evenwicht in gezondheid en welzijn. Raken de drie Dosha’s uit balans dan ontstaan slakken en toxinen, "Ama" genoemd, in de lichaamsweefsels en -kanalen. De grondige reiniging van het organisme van alle "Ama" is het allereerste voorwaarde voor een diep ingrijpende genezingsproces. Dit reinigingsproces maakt de zelfgenezende kracht van het lichaam vrij en ondersteund andere therapieën die gericht zijn op de harmonisering van de Dosha’s.
De zogenaamde Panchakarma- therapie is de diep ingrijpende en werkzame methode om lichamelijke en geestelijke reiniging en regeneratie uit te voeren en tevens het dynamische evenwicht van de bio-energieën herstellen. "Pancha" betekent "vijf" en "Karma" betekent "handelen" of "voortgang". Door de therapieën van de panchakarma worden toxines en slakken in ons lichaam opgelost en via onze natuurlijke uitscheidingsorganen verwijdert.
De panchakarma-kuur vertegenwoordigt het hart van de Ayurvedische geneeswijzen. De intensieve therapieën van de panchakarma-kuur richten zich op reiniging en ontslakking, gewichtsregulering, als wel regeneratie en harmonisering van de bio-energieën, het evenwicht van lichaam en geest is de basis van de levensvreugde, vitaliteit en het vermogen om te kunnen presteren.
De oude geschriften van de Ayurveda bevelen twee keer per jaar een panchakarma-kuur aan voor een "gelukkig, gezond en lang leven". Dit dient voor zowel preventie van ziekten en als een actief gezondheidsbeleid en ook voor genezing van speciale ziektebeelden, in het bijzonder van chronische ziekten. De reiniging heeft tegelijkertijd plaats op het psychische vlak en geeft daardoor ruimte voor een positiever levensvervulling.
Charaka, de beroemde Ayurveda- arts en filosoof (ca. 400 v. Chr.) beschreef het uitstekende nut en  werkzaamheid van de panchakarma- therapie als volgt:
"Als bij een mens, het spijsverteringsvuur wordt gereinigd, word de  stofwisseling versterkt, ziekte vermindert en een normale gezondheid behouden. Zintuiglijke organen, geest en seksuele kracht werden opgewekt. Ouderdomsverschijnselen komen makkelijk voor en de mens leeft langer - vrij van Storingen. Daarom moet men de uitscheidingstherapie regelmatig en correct uitvoeren."

 

Het verloop van een panchakarma-kuur

Het eerste onderzoek
Bij de aanvang van iedere panchakarma- therapie vindt een grondig onderzoek en ondervraging volgens Ayurvedische grondbeginselen plaats door ervaren Ayurvedische artsen. Aan dit eerste consult neemt als regel ook de begeleidende yogaleraar deel. De conversatie met de artsen vindt plaats in het Duits en Engels.
De consulten worden gegeven bij de tweeweekse kuren door Mevr. Dr. Karunadasa en Mevr. Dr. Kumari, bij de drieweekse kuren wordt aangevuld dit aangevuld met Dhr. Dr. W.I. Fernando.

De voorbehandeling
Gedurende deze fase worden met behulp van een speciaal, lichtverteerbaar en vetvrij dieet, verschillende oliemassages en warmtebehandelingen ziekmakende stoffen uit de weefsels naar het maag- darm- kanaal (onder bepaalde omstandigheden naar de bronchiën) getransporteerd, vanwaar zij door verdere toepassingen tijdens de hoofdbehandelingen door het lichaam worden uitgescheiden.
De voorbehandeling duurt 10 - 14 dagen; in de eerste helft van deze tijd wordt door hoofdbehandelingen met olie (Shirodhara of Shiroabhyanga) slakken uit het hoofd vrijgemaakt en de hormoonproducerende klieren in balans gebracht.
Deze toepassingen zijn zeer ontspannend.

De tweede fase van de voorbehandeling bestaat – ieder naar voorschrift - uit totaal lichaams-massages, kruidenbaden en zweetbehandelingen (Abhyanga, Pindasveda, Svedana, Pizzhichil).
De massages zijn er om, de slakken uit de weefsels vrij te maken. Er worden zeer hoogwaardige medicinale oliën toegepast, die zacht ingemasseerd worden, waardoor zij in het lichaam hun werking krijgen. Daarom is het belangrijk, zich na de massage niet te douchen of te wassen, de oliën moeten op de huid blijven. Het lichaam transporteert de opgeloste slakken naar het spijsverteringskanaal, van waaruit zij door de verschillende hoofdtherapieën worden afgevoerd.

De hoofdbehandeling
De therapeutische maatregelen in deze fase zijn bestemd voor de reiniging van het lichaam, geest en gevoel. Zij worden in de klassieke vorm toegepast, waarbij naar gelang van de diagnose verscheidene behandelingen worden toegepast, waarbij altijd rekening wordt gehouden met de toestand van de patiënt. Zij zijn – zoals alle maatregelen – voor de reiniging, ontslakking en de opbouw van het organisme. Deze afvoerbehandelingen (afvoeren, in laten lopen) komen in de regel pas in de laatste kuurdagen aan de beurt.

De nakuur
In het slotconsult worden voor een nakuur van meerdere weken thuis verschillende Ayurvedische medicamenten voorgeschreven, die zowel het reinigingsproces van het lichaam verder ondersteunen als ook een zeer opbouwende werking hebben.


De Ayurvedische toepassingen
Hier komt de positieve werking van massage-, ontspannings- en warmtetherapie samen.

Kayaseka: zachte totale lichaamsmassage met verwarmde olie.

Abhyanga: Diverse oliemassages volgens voorschrift.

Pindasveda: Gekookte paprijst in een zakje wordt in tincturen ondergedompeld,   waarmee het lichaam van de patiënt wordt "beklopt"

Shirodara: een warme oliestraal loopt over het voorhoofd, een weldadige en   ontspannende toepassing.

Svedana: kruidenstoombaden en kruidenpakkingen.

Pizzhichil: Een tot veertig minuten durende door twee masseuses uitgevoerde   synchroonmassage onder een warme oliestraal.

Bastis: Verschillend van grote, voedende en verschillende klysma’s

Nasya: Neus- en bijholten behandelingen met lichte massage in het schouder- en   hoofdgebied, inha-leringen met bepaalde etherische oliën.


Kuur verloop

De morgen is gevuld met verschillende therapieën: Totaal lichaamsmassages met speciale oliën, kruidenstoombaden, lichaamsreinigingen met kruidenbundels, hoofdmassages en neus-, en bijholten- behandeling. De oliën worden naar klassieke recepten met toepassing van geneeskundige planten samengesteld, wat hun diepe werking wellicht verklaard. Naar gelang van het kuurverloop komen eventueel verdere therapeutische maatregelen aan de orde.
Met regelmatige tussenpozen vinden consulten met de Ayurvedische artsen plaats. Tijdens het afsluitende consult worden de Ayurvedische medicamenten voor de nabehandeling thuis voorgeschreven. Alle Medicamenten zijn bij de prijs inbegrepen.
Het gebruik van de reinigende en algemeen versterkende aftreksels, tincturen, elixers, poeders, pasta’s en inpakkingen zijn een bestanddeel van de kuur.
Bij een bijzondere recept worden 35 geneeskundige planten toegepast. ’s Morgens vroeg worden zij tot een afkooksel bereidt, die samen met andere preparaten over de dag verdeeld ingenomen wordt.

Rasayanas (bijzonder werkzame medicamenten voor verjonging van de organismen)
of Vajikaranas (medicamenten voor versterking van de seksuele kracht) ontwikkelen pas bij een volledig gereinigde organismen hun werking. Zij worden volgens indicatie bij het eindconsult voor de nakuur thuis voorgeschreven.

 

Panchakarma Kuren in Sri Lanka: Panchakarma-Kur, weitere Ayurveda-Kuren, Behandlungen und Therapien. Im Panchakarma-Kurzentrum in Sri Lanka, bietet Ayurveda Behandlungen von Gastritis - Ayurveda-Kuren in Sri Lanka, 6

Home Ayurveda Panchakarma Kuur Greystones-Villa Data & prijzen Aanwijzingen voor de reizen Fotogalerij  
 Ayurveda - Kur Kuren SRI LANKA
Ayurveda Sri Lanka
 Ayurveda - Kur Kuren SRI LANKA
 Panchakarma Kur SRI LANKA
De Ayurvedische artsen
Indicaties
 Panchakarma Kur SRI LANKA
 Greystones-Villa SRI LANKA
Basisprogramma
 Greystones-Villa SRI LANKA
 Termine und Preise für Ayurveda Behandlungen
Prijzen (Vlucht, eilandprogramma)
 Termine und Preise für Ayurveda Behandlungen
 Hinweise zur Reise für Ayurveda Behandlungen
Klimaat in het bergland
 Hinweise zur Reise für Ayurveda Behandlungen
• Contact
• Impressum
• Verdere links
• Persmateriaal
• Greystones in de media

Nandhi Ayurvedic Therapies GmbH
Christopherstr. 5
D-70178 Stuttgart
Fon: 0711 - 234 81 44
Fax: 0711 - 234 81 45
eMail: info@greystones-villa.de
Ayurveda-Kuren in Sri Lanka - www.ayurveda-kur.de Ayurveda-Kuren in Sri Lanka-www.ayurveda-kuur.nl