Nächste Kurtermin:
Pressematerial über Ayurveda und Panchakarma Kuren in der Ayurveda Kurklinik Greystones Villa in Sri Lanka, Informationen rund um Ayurveda, Gesundheit, Ayurveda Massagen. - Ayurveda-Kuren in Sri Lanka, 0 Pressematerial über Ayurveda und Panchakarma Kuren in der Ayurveda Kurklinik Greystones Villa in Sri Lanka, Informationen rund um Ayurveda, Gesundheit, Ayurveda Massagen. - Ayurveda-Kuren in Sri Lanka, 1
Persmateriaal 1 Persmateriaal 2 Persmateriaal 3 Persmateriaal 4 Persmateriaal 5
Pressematerial über Ayurveda und Panchakarma Kuren in der Ayurveda Kurklinik Greystones Villa in Sri Lanka, Informationen rund um Ayurveda, Gesundheit, Ayurveda Massagen. - Ayurveda-Kuren in Sri Lanka, 2
Pressematerial über Ayurveda und Panchakarma Kuren in der Ayurveda Kurklinik Greystones Villa in Sri Lanka, Informationen rund um Ayurveda, Gesundheit, Ayurveda Massagen. - Ayurveda-Kuren in Sri Lanka, 3
Pressematerial über Ayurveda und Panchakarma Kuren in der Ayurveda Kurklinik Greystones Villa in Sri Lanka, Informationen rund um Ayurveda, Gesundheit, Ayurveda Massagen. - Ayurveda-Kuren in Sri Lanka, 4
Pressematerial über Ayurveda und Panchakarma Kuren in der Ayurveda Kurklinik Greystones Villa in Sri Lanka, Informationen rund um Ayurveda, Gesundheit, Ayurveda Massagen. - Ayurveda-Kuren in Sri Lanka, 5

Persmateriaal

persbericht:


Lieve lezer,

de Ayurveda, “de kennis over een gezond en lang leven” wordt, sinds duizenden jaren in India en Sri Lanka gepraktiseerd. Sinds enige jaren kan men ook in het westen spreken van een toenemende populariteit. Talrijke wetenschappelijke onderzoeken bevestigen de werkzaamheid van de Ayurvedische therapie en levensstijl bij de behandeling van hardnekkige en chronische ziekten.

De ingrijpendste en werkzaamste methode voor lichamelijke en geestelijke reiniging, die tevens regenererend werkt is de zogenaamde panchakarma –therapie.
Deze vijfvoudige behandelwijze is de kern uit de Ayurveda die tevens het dynamische evenwicht van onze bio-energieën herstelt.
Deze intensieve therapieën richten zich op reiniging, regeneratie en gewichtsbeheersing. Evenwicht van lichaam en geest is een voorwaarde voor levensvreugde, vitaliteit en prestatievermogen.

Sri Lanka, “de Parel in de Indische Oceaan, is aan veel Europeanen als een paradijselijk vakantieland bekent zij beschikt over een tweeduizend jaar oude Ayurvedische cultuur met ervaren, erkende en  traditioneel werkende Ayurvedische artsen. Zij staat bekent om haar vier klimaatzones en een grote rijkdom aan geneeskrachtige kruiden en planten.

In het Ayurveda-kuurcentrum „Greystones-Villa“ kunt u de werkzaamheid van een authentieke Ayurvedische Panchakarma-kuur ervaren. De in 1992 door de Duitse heilpraktiker Norbert W. Fischer opgerichte kuurkliniek is de eerste in haar soort die door de regering van Sri Lanka wordt erkend voor het geven van Panchakarma kuren aan Europeanen.
De “Greystones-Villa ligt op 1400 m hoogte in een regio die van oudsher bekent staat om haar bijzondere heilzame kracht. Tegengesteld aan het vaak belastende zwoele tropische weer aan de kust is het overwegend warmdroge heilzame klimaat in de bergen; zij wordt door de kuurgasten uit Europa als bijzonder aangenaam ervaren.

Een team van hoog opgeleide en traditioneel werkende Ayurvedische artsen stelt gezamenlijk een diagnose en maakt voor iedere individuele gast een therapieplan.
De consulten worden in het Duits/Engels vertaald. De Ayurvedische artsen en de geschoolde medewerkers van het therapiecentrum hebben jaren lang ervaring met het behandelen van Europeanen.

De Ayurvedische reiniging- en regeneratiekuren (Panchakarma) duren in de regel drie weken.. Zoals in het individuele therapieplan is voorzien worden diverse oliemassages en oliegietingen, stoom- en kruidenbaden toegepast. Afvalstoffen en toxines worden opgelost en in het verdere kuurverloop uit het lichaam afgevoerd.
Deze diep ingrijpende toepassingen van de Panchakarma- therapie worden als uiterst aangenaam, weldoend en rustgevend ervaren. Bij de behandelingen worden talrijke en voor een deel dagelijks vers samengestelde medicamenten uit de eigen Ayurvedische apotheek en de kruidentuin toegepast. De smaakvolle vegetarische voeding is op het kuurverloop afgestemd.

De gebouwen van het Ayurveda- kuurcentrum liggen in een klein bos aan de rand van het dorp midden in een tropische tuin. De stijlvol ingerichte “Greystones-Villa” en de dependance beschikken over vier 2 persoonskamers en acht 1 persoonskamers.
Door de kuurgroepen tot maximaal 16 deelnemers te beperken is het mogelijk om een persoonlijke begeleiding in een zorgzame atmosfeer te bieden.

Tijdens de kuur worden de gasten meestal door een Duitstalige Yogalerares begeleid, die het Yoga-onderricht, de meditatie, gespreksgroepen, ontspanningsoefeningen of andere activiteiten leidt. Voordrachten over de Ayurveda, kookdemonstraties en uitstapjes naar de tempels, watervallen en theeplantages maken deel uit van het basisprogramma.
Het Ayurveda- kuurcentrum ligt in de nabijheid van een budhistische tempel en een hindu tempel. De Monniken en Hindupriesters komen regelmatig in de Greystones-Villa, om met hun gezangen en mantra´s het helingsproces tijdens diverse gelegenheden te ondersteunen.

De 18 daagse Panchakarma- kuur begint met het Ayurvedische aanvangsconsult op zaterdag in Colombo, waaraan de drie Ayurvedische artsen en de Yogalerares als vertaler deelnemen. De kuur eindigt op de donderdag van de derde kuurweek.
In overleg bestaat er ook de mogelijkheid om een 2 weken durende Panchakarma- kuur te volgen, die eindigt op de zaterdag van de tweede kuurweek.

Onze reisagent in Nederland regelt vliegtickets, transfers, hotelovernachtingen bij de aankomst in Colombo en de terugreis naar Nederland, als wel de boeking van de Panchakarma kuur.

Voor de reis naar Sri Lanka zijn geen inentingen nodig en er is ook geen visumplicht!

Voor nadere informatie over de kuren in de Greystones-Villa te Sri Lanka kunt u terecht bij Heilpraktiker Norbert W. Fischer in Stuttgart:

Nandhi Ayurvedic Therapies GmbH
Norbert W. Fischer
Christophstr. 5
70178  Stuttgart
Tel.:   0049-711-2348144
Fax.:  0049-711- 2348145
www.ayurveda-kur.de
info@greystones-villa.de

 

Pressematerial über Ayurveda und Panchakarma Kuren in der Ayurveda Kurklinik Greystones Villa in Sri Lanka, Informationen rund um Ayurveda, Gesundheit, Ayurveda Massagen. - Ayurveda-Kuren in Sri Lanka, 6

Home Ayurveda Panchakarma Kuur Greystones-Villa Data & prijzen Aanwijzingen voor de reizen Fotogalerij  
 Ayurveda - Kur Kuren SRI LANKA
Ayurveda Sri Lanka
 Ayurveda - Kur Kuren SRI LANKA
 Panchakarma Kur SRI LANKA
De Ayurvedische artsen
Indicaties
 Panchakarma Kur SRI LANKA
 Greystones-Villa SRI LANKA
Basisprogramma
 Greystones-Villa SRI LANKA
 Termine und Preise für Ayurveda Behandlungen
Prijzen (Vlucht, eilandprogramma)
 Termine und Preise für Ayurveda Behandlungen
 Hinweise zur Reise für Ayurveda Behandlungen
Klimaat in het bergland
 Hinweise zur Reise für Ayurveda Behandlungen
• Contact
• Impressum
• Verdere links
• Persmateriaal
• Greystones in de media

Nandhi Ayurvedic Therapies GmbH
Christopherstr. 5
D-70178 Stuttgart
Fon: 0711 - 234 81 44
Fax: 0711 - 234 81 45
eMail: info@greystones-villa.de
Ayurveda-Kuren in Sri Lanka - www.ayurveda-kur.de Ayurveda-Kuren in Sri Lanka-www.ayurveda-kuur.nl